0

DPR meets third anniversary of "Minsk-2" in conditions of boosted risk of hostilities – MFA

Torsdag 13 februari 2018

Donetsk folkrepublik har mött den tredje årsdagen av "Minsk-2" under förutsättningarna för ökad risk för återupptagande av struder i regionen på grund av Kievs politik. Detta anfördes av den nuvarande utrikesministern, republikens representant i den politiska undergruppen Natalia Nikonorova.

"I dag markerar det tredje året för undertecknandet av uppsättning åtgärder för att genomföra Minsk-avtalen, ett dokument som skulle sätta stopp för militära angripandet från Ukraina och bli grunden för en fredlig lösning av konflikten, "Sa Nikonorova. "Vi möter emellertid den tredje årsdagen av" Minsk-2" mot bakgrund av de ökande riskerna att återuppta striderna, vars pris är människors liv på båda sidor av konfölikten."

Enligt henne, under de tre års förhandlingar, gjorde Kiev ingenting då det gällde att genomföra de politiska punkter i Minsk-avtalen, bland annat - lagen om särskild status, möjligheten för att hålla lokala val, tillämpning av amnesti och ändring av konstitutionen i Ukraina. Allt detta ledde till stagnation i förhandlingar.

"Således demonstrerar Ukraina sin bristande intresse att återupprätta freden i Donbass utan att ta några konkreta åtgärder utan bara skapa en fasad av aktiviteter som visar på genomförandet av åtgärderna. Ändå är vi övertygade om att denna grandinställning från de Kiev myndigheterna kommer att inte poverka garantierna i Minsk-avtalen och internationella organisationer som blir alltmer medvetna om Ukrainas otillförlitlighet som deltagare i den diplomatiska processen ", tillade hon.

DONi News Agency

DONi News Bulletin

Comments: No comments yet

Post a comment

View More