0

Iltalehden patologista sotapropagandaa Donbassista oikaistuna - 30.1.2018

Iltalehti antaa sairaalloisen tapansa mukaan median patologisen valehtelun (mytomania) käytettäväksi, joka on Suomessa estottomasti operoivien NATO:n asiamiesten sairaalloinen halu valehdella ja keksiä sepitettyjä tarinoita, kuten Ulkopoliittisen Instituutin (UPI) niin sanotut "vanhemmat tutkijat" omaavat. Mytomaniaa sairastavia kutsutaan mytomaaneiksi, mutta Suomessa yleensä valtamedian toimittajiksi ja UPI:n asiantuntijoiksi.

Kuten Wikipedia asian ilmaisee: "Jos ihminen hakee valehtelusta hyötyä, se saattaa olla osa narsistista persoonallisuushäiriötä. Käyttäytymismuodosta voi parantua, jos kokee sen itse ongelmaksi, mutta esimerkiksi narsistiseen persoonallisuushäiriöön liittyvää valehtelua ei voi saada parantumaan, sillä henkilö ei itse koe sitä ongelmaksi." Tämä diagnoosi pätee erityisesti Iltapäivälehtien NATO-propagandisteihin, jotka jatkavat päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen puhdasta väitteisiin ja syytöksiin perustuvaa valehteluaan täällä Donbassissa riehuvasta sodasta.

Tänään 20.1.2018 julkaistun Iltalehden propagandanjutun takana ovat tällä kertaa Nina Järvenkylä (IL) ja Kristi Raik (UPI).

Heti alkuun jutussa ilmoitetaan, että "Venäjä olisi sodan toinen osapuoli, mutta että se kiistää asian". Mitään todisteita ei ole pystytty tietenkään osoittamaan, että näin todellisuudessa olisi, eikä mm. YK, Ety-järjestö, kansainvälinen koordinaatioryhmä JCCC tai Punainen Risti pidä Venäjää sodan osapuolena, mutta siitä huolimatta Suomen iltapäivälehdet näin väittävät. Venäjä ei ole Minskin sopimusten sopijaosapuoli eikä näissä asiakirjoissa ole Venäjästä myöskään mainintaa. Minskin sopimusten allekirjoittajia ovat Ukraina ja Donetskin sekä Luganskin Kansantasavallat eli Kiovassa tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen itsenäistynyt Donbassin alue.

Mikäli väitetään, että Venäjä olisi osapuoli Donbassin alueella käytävässä ukrainalaisten välisessä sisällissodassa, eikö siitä tulisi olla kiistatta dokumentoitua todisteaineistoa? Totuus siis on: Ei täällä Venäjän armeijan yksiköitä ole, eikä ole koskaan ollutkaan.

- Jännitteet jatkuvat Venäjän ja lännen välillä. Venäjä varmaankin tarvitsee länttä viholliskuvana, joka luo sisäistä yhtenäisyyttä, vanhempi tutkija Kristi Raik Ulkopoliittisesta instituutista sanoo.

Kun käännätte subjektit päinvastoin kuin sanottua, kosketatte totuutta. Mitä muuta olemme todistaneet vuodesta 2014 saakka kuin "EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä" peräänkuuluttaneita poliittisia agendoja ja puheita? Viholliskuvaksi on tarjottu jo vuosien ajan Venäjää, joka kuitenkaan ei ole koskaan eikä kertaakaan uudelleen itsenäistymisensä eli Neuvostoliiton romahdettua uhannut Suomea eikä suomalaisia, eikä sen koommin muitakaan naapurimaitaan. Tämä on vain kiistatonta faktaa. Mitä muuta omaa hajoamistaan pelkäävä länsi enemmän tarvii kuin ulkoista viholliskuvaa?

- Venäjällä vallassa on edelleen etupiiriajattelu. Sillä on pitkät historialliset juuret. Euroopassa siitä ajattelusta on tehty selkeä irtautuminen, mutta kyllä se Venäjällä on edelleen pääpiirteissään samankaltainen. Nyt vain vaikuttamisen keinot ovat erilaiset, kun teknologia on muuttunut, Raik toteaa.

Taas syytetään Venäjää siitä mitä lännessä tehdään. EU:n laajentaminen on jatkunut siinä missä NATO:n laajentaminen ja länsi on pyrkinyt haalimaan etupiiriinsä ahneesti yhä uusia alueita, valtioita sekä kansoja, kuten vaikkapa Kiovassa syksyllä 2013 lännnen käyntiin masinoimalla vallankaappauksella. Vielä kehdataan väittää, ettei aggressiivinen etupiirinsä laajentaja ole missään nimessä ollut globalistinen eli hegemoniaan pyrkivä länsi. Ukrainassakin vallankaappauksen liekkeihin polkaissut poliittinen provokaatio oli lännen asettama vaatimus Ukrainalle valita EU-assosisaatiosopimuksen ja Euraasian Unionin yhteistyön väliltä. UPI:n yleistynyt tapa käyttää länsivalloista nimitystä "Eurooppa" on pelkkää härskiä EU-propagandaa, koska faktisesti länsi hallitsee vain osaa Euroopasta.

- Toivottavasti vähitellen syntyy ymmärrys Venäjällä, että Ukraina on viime vuosien aikana vahvistunut kansakuntana. Ja nimenomaan Venäjän toimien johdosta, Raik jatkaa.

Vain pari päivää sitten, 28.1.2018, Kiovassa perustettiin virallisesti natsien muodostamat uudet poliisivoimat eli "Nationalist Squads", jotka kantavat avoimesti natsitunnuksia ja palvelevat ylikansallista fasismia, yksityisellä rahoituksella, kuten Donbassissa sotaa käyvät natsipataljoonatkin. Siis tätäkö on "Ukrainan vahvistuminen kansakuntana ja saaminen varmuutta omalle identiteetilleen?"

Eipä ole näkynyt uutisia näistäkään uusista Kiovan natsijoukoista Suomen mediassa eikä varsinkaan UPI:n julkaisuissa. Muistettakoon, että edellisellä kerralla keväällä 2014 kun Oikeistosektorin Maidan-natseista koottiin "poliisijoukkoja", seurauksena syttyi Ukrainan sisällissota Donbassin alueen venäläisten puolustauduttua venäläisväestön rasistisia uhkaajia vastaan. Miten siis tulee käymään tällä kertaa?

On kysyttävä, kuinka Venäjä voisi löytää ulospääsyn tilanteesta, johon se ei ole toistaiseksi edes mennyt sisään?

Ukraina todennäköisesti luhistuu historiallisen isäntämaansa Venäjän syliin, haluaa Moskova sitä taikka ei. Lännen ja erityisesti Naton toimet ylläpitääkseen liitoksistaan natisevaa Ukrainaa kasassa on dokumentoidusti nähtävissä kaikin tavoin. Keväästä 2014 lähtien länsi on epäonnistunut täydellisesti strategisissa Ukrainaa koskevissa suunnitelmissaan ja tänään Donbassin puolustus pitää huolen, että niin tapahtuu myös jatkossa.

Juuri eilen presidentti Poroshenko allekirjoitti lain länsijoukkojen maahantulon sallimiseksi, mutta se ei tule väkivaltaan takertuvaa Kiovaa pelastamaan. Siis kyllä, Ukrainassa on käynnissä sotilaallinen invaasio, mutta aina näihin päiviin saakka se on tullut Ukrainaan lännestä eikä idästä. Jos et vielä ole katsonut Oliver Stonen dokumenttielokuvaa "Ukraina liekeissä" - nyt on viimeistään sen aika:

Suosittelen elokuvaa erityisesti journalismin unohtaneille UPI:n "vanhemmille tutkijoille" ja iltapäivälehtien propagandisteille.

Janus Putkonen, päätoimittaja, DONi Press, Donetskin Kansantasavalta

Ultimi Articoli DONiArticoli in VetrinaBollettino di Notizie DONi

Comments: No comments yet

Post a comment

View More